Vijesti 122 za 10.05.2021. godine

Vijesti 122 za 10.05.2021. godine

8
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvadeset tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 10.05.2021. godine, oko 17,00 sati, u ulici Patriotske lige u mjestu Nemila, izvršena je krađa mobilnog telefona marke ”Huawei” vlasništvo lica B.M., iz Zenice. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene krađe poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 10.05.2021. godine, u 00,35 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj su se obratila lica S.E. i N.E., oba lica iz Kaknja, i tom prilikom prijavila da su im na području grada, dok su se pješice kretala ulicom, prišla lica: R.M., rođen 1994. godine i M.A., rođen 1985. godine, iz Kaknja, te im uputila prijetnje i tražila novac, nakon čega su od lica R.M., nasilno otuđila novčanicu u apoenu od 20,00 KM. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj, dok su lica R.M. i M.A. pronađena i lišena slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U toku noći 09/10.05.2021. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je krađa registarske tablice oznaka M92-A-497 sa putničkog motornog vozila marke “Ford Mondeo”, vlasništvo lica G.D., iz Žepča. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

 

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 10.05.2021. godine, u 14,50 sati, u Ulici oslobodilaca Gostovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel Astra”, registarskih oznaka J70-M-306, kojim je upravljala O.E. iz Zavidovića i putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka J65-K-115, kojim je upravljala M.A. iz Zavidovića. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač M.A. je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je maloljetno lice M.A. zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA