Vijesti 122 za 10.06.2019. godine

Vijesti 122 za 10.06.2019. godine

15
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

U periodu od 08.06. do 10.06.2019. godine, u ulici Čajengradska, izvršena je teška krađa u poslovni objekat u izgradnji, kojom prilikom su otuđeni agregat, aparat za pranje vozila, radijatori, umivaonici i slavine. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 09.06.2019. godine, oko 22,00 sati, u mjestu Potkraj, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Ć.R., iz koje je tom prilikom otuđen određen iznos novca i jedan pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm, sa dva okvira i nekoliko komada metaka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Dana 10.06.2019. godine, u 09,30 sati, u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica B.E., iz Breze, kod istog pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice B.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

Dana 10.06.2019. godine, u 16,45 sati, u ulici Stjepana Radića, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka K94-E-066, kojim je upravljalo lice S.S., iz Doboj Juga, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice M.S., rođeno 1981. godine, iz Doboj Juga, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađena praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 10.06.2019. godine, oko 16,00 sati, u mjestu Grgići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “VW Bora”, registarskih oznaka J98-T-904, kojim je upravljalo lice N.A., iz Zavidovića, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Od strane službenika policije je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA