Vijesti 122 za 10.07.2015.godine

Vijesti 122 za 10.07.2015.godine

127
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, nije bilo povrijeđenih lica.U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su dva krivična djela:

Breza

Dana 10.07.2015. godine u 19,15 sati u mjestu Zalužje, općina Breza, od strane D.S. i njegovog sina došlo je do narušavanja JRiM naročito drskim ponašanjem, prilikom intervencije policijskog službenika Z.S. isti je fizički napadnut od strane D.S. koji je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, dok su kod policijskog službenika Z.S. u DZ konstatovane lake tjelesne povrede. Izvršen uviđaj.

Zavidovići

Dana 10.07.2015. godine oko 01,30 sati u Ulici dr. Pinkasa Bandta, općina Zavidovići, od strane M.E. iz Banovića i dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo nepovredivost doma, tako što su nasilno ušli u stan vlasništvo H.R. te je iz istog M.E. izveo svoju kćerku M.L. nakon čega su se uputuli u nepoznatom pravcu. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda, u šest saobraćajnih nezgoda dva lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok je deset lica zadobilo lake tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA