Vijesti 122 za 10.08.2016. godine

Vijesti 122 za 10.08.2016. godine

209
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 10.08.2016. godine, u mjestu Donja Gračanica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu A.E. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 10.08.2016. godine, na lokalnom putu u mjestu Poriječani, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano vozilo kombi marke „Mercedes“, registarskih oznaka A85-J-350, kojim je upravljao S.S. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da isti prevozi određenu količinu uglja za koji ne posjeduje potrebnu dokumentaciju, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 10.08.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane službenika uniformisane policije u izvršenju krivičnog djela teška krađa u ugostiteljski objekat „Caffe 10“ zatečeno je lice S.A. iz Kaknja. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Olovo

Dana 09/10.08.2016. godine, u mjestu Jelaške, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo M.I., iz koje su tom prilikom otuđene dvije motorne pile. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA