Vijesti 122 za 10.08.2017. godine

Vijesti 122 za 10.08.2017. godine

4
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 09/10.08.2017. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u pokušaju u putničko motorno vozilo marke “Golf”, vlasništvo lica S.O. iz Zenice. Tom prilikom na vozilu su oštećena vrata i kontakt brava. Izvršen je uviđaj od strane uvidajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 09/10.08.2017. godine, u ulici Prvomajska, izvršena je teska krađa u stan vlasništvo lica M.J. Tom prilikom, od strane nepoznatog lica je otuđena metalna kasa u kojoj se nalazio novac. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 10.08.2017. godine, u 21,40 sati, u ulici Prve zeničke brigade kod broja 21, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica K.E. iz Zenice, pronašli bijelu, praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

Dana 10.08.2017. godine, u 18,20 sati, u službene prostorije Policijske stanice Breza se obratio P.A. iz Sarajeva i tom prilikom prijavio da mu je istog dana, dok se nalazio na gradskom bazenu u Brezi, otuđen novčanik u kojem su se nalazili lični dokumenti i novac. Daljnji rad na rasvjetljavanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Maglaj

Dana 10.08.2017. godine, oko 20,00 sati, na magistralnom putu M-17 u naseljenom mjestu Moševac, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Ford Fiesta”, registarskih oznaka E13-A-361, kojim je upravljao Š.R. iz Maglaja. Tom prilikom, lice N.D., suvozač u vozilu, je dobrovoljno predalo biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Prilikom pregleda, kod vozača Š.R. je takođe pronađena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 10.08.2017. godine, u 06,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice I.P. iz Žepča i tom prilikom prijavilo da je u toku noći, ispred porodične kuće u mjestu Donje Ravne, otuđeno putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka 870-T-753, vlasništvo istog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA