Vijesti 122 za 10.09.2015. godine

Vijesti 122 za 10.09.2015. godine

285
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U periodu od 08.09. do 10.09.2015. godine, u mjestu Gornja Zenica, izvršena je teška krađa u vikendicu, vlasništvo H.R., iz koje su otuđena dva zvučnika, te neutvrđena količina sitnih kućanskih stvari i alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 10.09.2015. godine, u ulici Štrosmajerova, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres kuće koju koriste T.E. i B.A., oba iz Zenice, kojom prilikom je pronađena određena količina narkotičkih sredstava. Lica su lišena slobode, te je nad istima zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 10.09.2015. godine, u ulici Branilaca, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su vršili poslove kontrole učesnika u saobraćaju.

Prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Audi”, registarskih oznaka J26-M-393, kojim je upravljao J.I., kod suvozača T.D. pronađena je suha biljna materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice T.D. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke „Mercedes”, registarskih oznaka K07-A-520, kojim je upravljao R.A. iz Visokog, pronađena je pvc vrećica u kojoj se nalazio bijeli prah koji asocira na opojnu drogu. Lice R.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 10.09.2015. godine, u ulici Sedme muslimanske viteške oslobodilačke brigade, u sportskoj kladionici „Zmajevi“, od strane jednog nepoznatog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je nepoznato lice otuđilo određenu količinu novca. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA