Vijesti 122 za 10.10.2018. godine

Vijesti 122 za 10.10.2018. godine

37
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.10.2018. godine, u 23,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Crkvice pristupilo je lice H.S., iz Zenice i tom prilikom prijavilo da je istog dana, oko 14,00 sati, u ulici Crkvice kod broja 34, nad istim od strane lica B.D., iz Zenice, izvršeno razbojništvo. Kako je prijavljeno, razbojništvo je izvršeno na način da je lice B.D, ispred ulaza u zgradu, fizički savladalo prijavitelja i od istog otrgnulo zlatni lančić sa vrata, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog razbojništva.

U toku noći 09/10.10.2018. godine, u ulice Dr. Ćire Truhelke, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila „Golf 3“, registarskih oznaka E65-J-121, vlasništvo lica P.M., iz Zenice. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 09/10.10.2018. godine, u mjestu Gornja Zimča, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe, kojom prilikom je sa kuće vlasništvo lica A.A., iz Visokog, otuđena jedna nadzorna kamera. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 10.10.2018. godine, u 11,20 sati, u u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice J.A., iz Visokog i tom prilikom prijavilo prijetnje, koje su mu upućene putem telefona od strane lica B.M. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenih prijetnji poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 10.10.2018. godine, u 12,45 sati, u mjestu Podbjelavići, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O54-M-253, kojim je upravljalo lice H.M., iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da navedeno lice predmetnim vozilom vrši prijevoz uglja u količini od 4210 kg, za koji nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Sporni ugalj je oduzet, te su poduzete mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA