Vijesti 122 za 10.11.2015. godine

Vijesti 122 za 10.11.2015. godine

159
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave II u Visokom.

Kakanj

U toku noći 09/10.11.2015. godine, u naselju Termoelektrana, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo J.F., iz koje je tom prilikom otuđen kazan za rakiju. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Dana 10.11.2015. godine, u mjestu Čatići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka T75-O-114, kojim je upravljao A.Z. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti vrši prijevoz uglja, bez potrebne dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA