Vijesti 122 za 10.11.2019. godine

Vijesti 122 za 10.11.2019. godine

28
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 10.11.2019. godine, u 19,15 sati, u ulici Fra Grge Martića, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja, na način da je ispaljeno više hitaca u pravcu ugostiteljskog objekta “Green Grass”. Tom prilikom na navedenom objektu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I je izvršen uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 10.11.2019. godine, u 20,25 sati, u ulici Envera Ćerkeza, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 2”, registarskih oznaka A89-O-392, vlasništvo lica Ž.N., iz Zenice. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I je izvršen uviđaj a otuđeno vozilo je pronađeno na navedenom području.

Visoko

Dana 09.11.2019. godine, u 23,35 sati, u prostorije Policijske stanice Visoko je pristupilo lice K.E., iz Visokog i tom prilikom prijavilo krađu registarskih tablica 79-LE-FR, sa putničkog motornog vozila “Mitsubishi”, vlasništvo lica M.E., iz Sarajeva. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Maglaj

Dana 10.11.2019. godine, u 08,30 sati, u mjestu Kopice, od strane lica H.A., rođenog 1985. godine, iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na način da je isto, prijeteći da će ugroziti život i tijelo, usmjerilo vatreno oružje prema licu H.A., iz Maglaja. Izvršenim pretresom kuće koju koristi lice H.A., pronađen je jedan pištolj crne boje, sa okvirom bez municije i pvc vreća u kojoj se nalazila veća količina metaka raznih kalibara. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ
Maglaj

Dana 10.11.2019. godine, u 20,50 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Moševac, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka K97-A-703, kojim je upravljala B.S., iz Doboja. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi suvozač iz vozila S.A., rođen 1995. godine, iz Doboja, je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA