Vijesti 122 za 10.11.2021.

Vijesti 122 za 10.11.2021.

13
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 10.11.2021. godine, u 18,45 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, od strane tri nepoznata lica upotrijebljeno je vatreno oružje prema licu S.K., rođenom 1998. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 10.11.2021. godine, u 20,30 sati, u ulici Srebreničkih žrtava rata, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka K04-T-674, kojim je upravljalo lice T.A., rođeno 1986. godine, iz Maglaja. Izvršenim pregledom lica i vozila policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije, težine 2 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je lice T.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

U toku noći 09/10.11.2021. godine, u naseljenom mjestu Dolina, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa četiri tega za kontrolu električne mreže vlasništvo JP „ Željeznice Federacije BiH“ d.o.o. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, tri lica su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA