Vijesti 122 za 11.01.2019. godine

Vijesti 122 za 11.01.2019. godine

26
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona registrovano je pet krivičnih djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona registrovano je devet saobraćajnih nezgoda, u tri saobraćajne nezgode, jedno lice zadobilo je teže i dva lica lakše tjelesne povrede.

Žepče

Dana 11.01.2019. godine u 15,55 sati obavještena je PS Žepče da se na magistralnom putu M-17 u mjestu Tatarbudžak, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke “Ford Fiesta” reg.oznaka J72-O-086 kojim je upravljala Đ.E. (1987.) iz Zavidovića i pmv marke “Golf” reg.oznaka T50-O-393 kojim je upravljao M.A. (1998.) iz Brankovića, općina Žepče. U nezgodi, navedena Đ.E. zadobila je teže tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zavidovići

Dana 10.01.2019. godine u 22,40 sati u ul. Matije Gupca bb. došlo je do požara u prizemlju kuće vl. Z.I. (1937.) iz Zavidovića, koji je tom prilikom smrtno stradao. Požar lokalizovan od strane vatrogasne jedinice Zavidovići. Izvršen uviđaj od strane inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a Ze-Do Kantona i istražitelja PS Zavidovići pod nadzorom tužioca.

Na području Ze-Do kantona nije bilo eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA