Vijesti 122 za 11.01.2021. godine

Vijesti 122 za 11.01.2021. godine

23
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.01.2021. godine, u neutvrđenom vremenu, u ulici Sarajevska, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica D.N., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca, laptop i neutvrđen broj ručnih satova. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

U vremenskom periodu od 08.01. do 11.01.2021. godine, u ulici Srebreničkih žrtava rata, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u pokušaju u kuću vlasništvo lica B.S., kojom prilikom nije ništa otuđeno, dok je pričinjena materijalna šteta na objektu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U toku noći 10/11.01.2021. godine, u mjestu Misurići, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u pokušaju u kuću vlasništvo lica K.M., iz Sarajeva, kojom prilikom nije ništa otuđeno, dok je pričinjena materijalna šteta na objektu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 11.01.2021. godine, u 10,15 sati, u mjestu Vozuća, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Golf 4”, registarskih oznaka J08-K-233, kojim je upravljala J.S., rođena 1979. godine, iz Zavidovića, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu ove nezgode je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA