Vijesti 122 za 11.01.2022. godine

Vijesti 122 za 11.01.2022. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.01.2022. godine, u 18,00 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica V.A., rođenog 1988. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli vatreno oružje-pištolj, sa jednim okvirom i metkom kalibra 7,65 mm. Daljnje aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je lice V.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U toku noći 10/11.01.2022. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prodajni objekat „AE TRANSPORT” d.o.o. Zenica, vlasništvo lica P.B., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca, te neutvrđena količina cigareta i drugih artikala. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju daljnje aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 10/11.01.2022. godine, u Naselju Luke, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” na način da je nepoznato lice razbilo bočno ogledalo i nanijelo više oštećenja na putničkom motornom vozilu markeBMW“, registarskih oznaka M79-T-483, vlasništvo lica P.E., iz Visokog.

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR