Vijesti 122 za 11.04.2020. godine

Vijesti 122 za 11.04.2020. godine

24
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u osamnaest slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su tri krivična djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona evidentirane su četiri saobraćajne nezgode, dva lica zadobila su lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
PU I
PS Centar

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-17, u tunelu “Vranduk”, Grad Zenica, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima odvijanja sabraćaja koji je uspostavljen u tri faze:

I faza – u vremenu od 05,00 do 21,00 sati, saobraćaj se odvija u oba smjera;

II faza – u vremenu od 21,00 do 00,30 sati, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom;

III faza – u vremenu od 00,30 do 05,00 sati, saobraćaj je obustavljen u oba pravca.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zenica

Dana 11.04.2020.godine oko 12,35 sati u mjestu Briznik, došlo je do požara oko 5 hektara niskog rastinja i borove kulture u šumi vl.ŠPD Ze-Do Kantona.Požar saniran od strane radnika ŠPD i mještana.Uviđaj će se vršiti naredni dan.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Dana 11.04.2020.godine oko 22,10 sati u ul.Ivana Gundulića, došlo je do požara na šupi koju koristi B.M. iz Zenice.Požar lokalizovan od strane pripadnika vatrogasne brigade Zenica.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.Upoznat tužilac.

Maglaj

Dana 11.04.2020.godine u 15,25 sati obavještena je PS Maglaj da je u reonu Mlinske kose, zaseok Jovići, na nepristupačnom i miniranom terenu došlo do požara koji se proteže prema mjestu Jablanica, te da je isti zahvatio jedan dio crnogorične šume smrče, površine oko 3-5 dunuma, na odjelu br.75 u državnom vlasništvu.Požar je djelimično saniran od strane pripadnika vatrogasne jedinice Maglaj.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.Upoznat tužilac.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE

Dana 11.04.2020. godine, policijski službenici Uprave policije postupali su po naredbama i instruktivnim depešama MUP-a ZDK u vezi sa aktivnostima za pojavu korona virusa “COVID 19”. Tom prilikom policijski službenici su izvršili obilazak lica koja se na osnovu Rješenja Federalne uprave za inspekcijske poslove, Higijensko epidemiološkog zavoda i Granične policije Bosne i Hercegovine nalaze u kućnoj izolaciji.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA