Vijesti 122 za 11.04.2021. godine

Vijesti 122 za 11.04.2021. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

U toku noći 10./11.04.2021. godine, u ulici Husein bega Gradaščevića, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica H.E., iz kojih je tom prilikom otuđeno pet aluminijskih radijatora, jedan elektromotor, dva umivaonika i bojler. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 11.04.2020. godine, u 10,20 sati, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići je obaviještena da je u mjestu Predražići, od strane nepoznatog lica, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je isto zapalilo drveni stub dalekovoda, koji se nakon toga i srušio, usljed čega je sedam okolnih naseljenih mjesta ostalo bez napajanja električnom energijom. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Olovo

Dana 11.04.2021. godine, u 13,40 sati, dežurna služba Policijske stanice Olovo je obaviještena da je lice M.D., iz Olova, posjeklo stablo smrće koje je palo na dalekovod, što je dovelo do prekida napajanja električnom energijom jednog dijela naseljenog mjesta Dugandžići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA