Vijesti 122 za 11.05.2015. godine

Vijesti 122 za 11.05.2015. godine

136
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici, te protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 11.05.2015. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u prostorije sportske kladionice „Bet-live“, iz kojih je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 08.05. do 11.05.2015. godine, u ulici Zacarina, izvršena je teška krađa u kancelariju JP „Parkinzi“, iz koje je otuđen laptop, te mobilni telefon. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 11.05.2015. godine, u mjestu Donja Vraca, na visećem mostu izvršeno je presjecanje optičkog kabla, vlasništvo preduzeća „BH Telecom“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 11.05.2015. godine, u ulici Abdulaziza Aska Borića, u UO „Restoran Salčinović“, od strane V.E. izvršen je pokušaj krađe novca iz kase. V.E. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Doboj Jug

Dana 11.05.2015. godine, u mjestu Mravići, službenici policije su izvršili pregled putničkog motornog vozila marke „Seat“, registarskih oznaka K79-T-777, kojim je upravljao H.E. iz Zenice. Prilikom pregleda pronađena je zeljasta materija u količini od 0,55 grama, zamotana u alu foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Kakanj

Dana 10.05.2015. godine, u 23,15 sati, na regionalnom putu Kakanj-Visoko u mjestu Papratnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke „Ford Focus“, registarskih oznaka E39-M-544, kojim je upravljala S.M. iz Kaknja. Tom prilikom, navedena S.M. je zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA