Vijesti 122 za 11.05.2019. godine

Vijesti 122 za 11.05.2019. godine

56
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona evidentirana su dva krivična djela.

Olovo

Dana 11.05.2019.godine u 15,10 sati u ul. Sarajevska, na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK “Željezničar” Sarajevo i FK “Sarajevo” iz Sarajeva, u kojoj je učestvovalo više od 200 lica. Tom prilikom od strane NN lica je oštećeno vjetrobransko staklo na smv.marke “Suzuki” reg.br: K29-M-709, vl. MUP-a ZE-DO Kantona, oštećen pmv.marke”Pasat” reg. br: K26-M-689, oštećen autobus marke “Man” reg. br: T53-O-107 vl. Centrotrans Sarajevo, oštećen pmv.marke “Fiat” reg.br: J93-T-531, oštećen pmv.marke “Golf” reg. br: O08-M-019 ,oštećen pmv.marke “Ford” reg.br: K43-M-925 , oštećen pmv.marke “Opel” reg.br: J80-A-442 te su na BP “Inter Ina” oštećena rolo vrata na ormaru za ulje i krovni lim. U 16,20 sati, o navedenom upoznata dežurna tužiteljica. Uviđaj izvrešen od strane istražitelja u vremenu od 17,00 do 19,00 sati.Dalji rad nastavljaju istražitelji.Na navedenom događaju angažovane su dodatne policijske snage i to: pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZE-DO kantona te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se četiri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.

AKTIVNOSTI POLICIJE
Zenica

Dana 11.05.2019 godine po naredbi Kantonalnog tužilaštva sprovedena je akcija kodnog naziva “Poligon II”, gdje je tom prilikom na području koje pokriva PU I- PS Centar, PU II- PS Visoko i PS Kakanj i PU III-PS Zavidovići, lišeno ukupno 18 lica koja su nakon lišenja slobode sprovedena u PU I-PS Centar te predata službenicima SKP MUP-a ZDK, Odsjek za privredni kriminalitet i korupciju na dalju krim. obradu.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA