Vijesti 122 za 11.05.2020. godine

Vijesti 122 za 11.05.2020. godine

25
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šezdeset sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U periodu od 08.05. do 11.05.2020. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je nepoznato lice oštetilo bankomat vlasništvo Intesa Sanpaolo Banke. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U neutvrđenom vremenskom periodu, u ulici prof. Mustafe Čauševića, izvršena je krađa sigurnosne kamere sa zgrade OŠ “Skender Kulenović”, te je izvršeno oštećenje ulazne kapije na dvorištu škole. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U periodu od 08.05. do 11.05.2020. godine, u mjestu Šiblići, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica A.F., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena šivaća mašina, veća količina prehrambenih artikala, kuhalo za vodu i stoni cirkular. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su poduzete mjere na ravjetljavanju izvršene teške krađe.

Kakanj

Dana 11.05.2020. godine, u 18,10 sati, u mjestu Kamenolom, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica K.A., rođenog 1982. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 11.05.2020. godine, u 16,00 sati, u mjestu Bistrica, izvršena je krađa mobilnog telefona marke “Huawei”, vlasništvo lica G.E., iz Tešnja. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U periodu od 11.04. do 11.05.2020. godine, u mjestu Cerovac, izvršena je krađa drvene montažne vikend kuće dimenzija 4 x 3 metra, vlasništvo lica H.Dž., iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 11.05.2020. godine, u 07,45 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Pečuj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka J76-E-861, kojim je upravljalo lice K.A., iz Busovače i teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka A08-J-522, kojim je upravljalo lice A.A., iz Sarajeva, koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu ove nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kako bi se utvrdile okolnosti i uzroci ove nezgode.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA