Vijesti 122 za 11.05.2021. godine

Vijesti 122 za 11.05.2021. godine

25
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvadeset četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 11.05.2021. godine, u 08,55 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da su izbušena dva pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “Opel Meriva”, registarskih oznaka O74-O-724, vlasništvo lica Š.E., iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 11.05.2021. godine, u 12,05 sati, u ulici Braće Pobrića, izvršena je prevara nad licem A.S., iz Tešnja, od strane nepoznatog lica koje je tom prilikom od oštećenog uzelo određen iznos novca, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i identifikovanju izvršioca istog poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA