Vijesti 122 za 11.06.2015. godine

Vijesti 122 za 11.06.2015. godine

158
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

Dana 11.06.2015. godine, u ulici Ckvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u prodavnicu „Konzum“. Zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, od strane policijskih službenika slobode je lišen V.S. iz Zenice. Nad istim je u službenim prostorijama za zadržavanje lica zavedena kriminalistička obrada.

Dana 10/11.06.2015. godine, u mjestu Orahovica, izvršeno je krivično djelo krađa registraskih tablica sa putničkog motornog vozila marke „VW Jetta“, vlasništvo H.A. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 11.06.2015. godine, u mjestu Krivaja, policijski službenici zaustavili su teretno motorno vozilo marke „Volvo“, registarskih oznaka J95-O-068, kojim je upravljao M.M. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti vrši prevoz određene količine ogrjevnog drveta, bez odgovarajuće dokumentacije. Drvna masa je oduzeta, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 11.06.2015. godine, u mjestu Radojčići, od strane M.I. izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti podmetanjem požara u svojoj porodičnoj kući. Navedeno lice je u pratnji policijskih službenika prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA