Vijesti 122 za 11.06.2020. godine

Vijesti 122 za 11.06.2020. godine

34
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.06.2020. godine, u 14,30 sati, u ulici Pehare, policijski službenici su izvršili kontrolu lica K.A., rođenog 1973. godine, iz Zenice, koje je upravljalo mopedom bez registarskih oznaka. Nakon izvršenih provjera za lice i predmetni moped, utvrđeno je da lice ne posjeduje validnu dokumentaciju za isti, nakon čega je, zbog izražene sumnje u izvršenje krivičnog djela krivotvorenje isprave, sporni moped privremeno oduzet i bit će predmet daljnjih provjera i mjera na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 11.06.2020. godine, u 14,45 sati, u ulici Aleja Šehida Resula, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “VW Vento”, registarskih oznaka J27-E-358, kojim je upravljalo lice M.H., rođeno 1979. godine, iz Visokog. Prilikom pregleda, navedeno lice je dobrovoljno predalo jedan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i manji sadržaj praškaste materije koja takođe svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je llišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 11.06.2020. godine, oko 16,30 sati, na lokalnom putu u mjestu Kopice, od strane nepoznatog vozača koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke “AUDI”, crvene boje, nepoznatih registarskih oznaka, izvršeno oštećenje dalekovodnog stuba. Operativnim radom na terenu pronađeno je sporno vozilo, koje je izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Maglaj, gdje će bit predmet daljnjih provjera, dok je za licem H.A., iz Maglaja, za koje se sumnja da je upravljalo istim, raspisana operativna potraga budući da nije pronađeno na adresi stanovanja. Izvršenim provjerama je takođe utvrđeno da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju i da ne posjeduje dokumentaciju za vozilo. Nastavljaju se aktivnosti službenika Policijske stanice Maglaj na dokumentovanju svih bitnih činjenica i procesuiranju navedenog vozača.

Tešanj

Dana 10.06.2020. godine, u 23,00 sati, u mjestu Medakovo, lišena su slobode tri migranta zbog postojanja sumnje da su izvršila krivično djelo teške krađe, provaljivanjem u stambeno-poslovni prostor vlasništvo lica S.E., kojom prilikom je otuđen jedan laptop i lični dokumenti vlasništvo lica H.S., iz Tešnja. Prilikom legitimisanja utvrđeno je da lica ne posjeduju lične dokumente, te je prema podacima dobijenim od istih potvrđeno da se radi o licima B.M. i A.R., državljanima Palestine i licu N.M., državljaninu Libije. Prilikom lišenja slobode navedenih lica policijski službenici su kod istih pronašli otuđene predmete. Nad licima je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA