Vijesti 122 za 11.07.2016. godine

Vijesti 122 za 11.07.2016. godine

5037
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave IV u Tešnju (5) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 11.07.2016. godine, u ulici Armije BiH, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo K.E., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 11.07.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Konzum”, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta i duhana. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 11.07.2016. godine, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka 116-E-977, kojim je upravljao D.M. iz Tešnja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Doboj Jug

Dana 11.07.2016. godine, u mjestu Karuše, pored rijeke Usora, službenici uniformisane policije su pronašli 36 komada stabljika Indijske konoplje. Navedene stabljike su izuzete, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Usora

U toku noći 10/11.07.2016. godine, u mjestu Tešanjka, izvršena je teška krađa u kancelarije firme “Me Promex”, iz kojih su otuđene dvije metalne kase u kojima se nalazila određena količina novca, te poslovni dokumenti. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora i službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA