Vijesti 122 za 11.08.2015. godine

Vijesti 122 za 11.08.2015. godine

229
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

U toku noći 10/11.08.2015. godine, u ulici Jalijski put, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka M72-A-140, vlasništvo J.I. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 11.08.2015. godine, u ulici Sarajevska, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K69-E-755, kojim je upravljao I.M. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 10/11.08.2015. godine, u ulici Naselje Luke, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.I., iz kojeg je otuđen jedan laptop, te određena količina zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 11.08.2015. godine, u mjestu Gornja Golubinja, izvršena je paljevina dva plasta sijena, vlasništvo Š.N., i po jedan jedan plast sijena u vlasništvu B.B. i H.M.Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 11.08.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao motocikl marke „TianMa“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao malodobni S. I. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodile su se još 24 saobraćajne nezgode, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA