Vijesti 122 za 11.08.2016. godine

Vijesti 122 za 11.08.2016. godine

230
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Visoko

Dana 10.08.2016. godine, u 23,00 sati, u mjestu Križ, od strane F.A. iz Visokog izvršeno je krivično djelo upotrebom vatrenog oružja-pištolja prema A.S. koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici Policijske stanice Visoko su na licu mjesta izvršili uviđaj, dok je lice F.A. lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 11.08.2016. godine, u mjestu Malješ, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW”, registarskih oznaka A74-M-944, kojim je upravljao S.M. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez potrebne dokumentacije. Policijski istražitelji su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 11.08.2016. godine, u mjestu Vozuća, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo A.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 11.08.2016. godine, u ulici Zlatnih ljiljana, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Opel Omega”, registarskih oznaka 287-J-913, kojim je upravljao K.F. iz Mostara. Prilikom kontrole je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske staniceZavidovići.

Maglaj

Dana 10.08.2016. godine, u vremenu od 18,00 do 22,00 sati, u ulici Civilnih žrtava, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo A.A., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita i novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 11.08.2016. godine, u mjestu Donje Ravne, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf“, registarskih oznaka BN5826, vlasništvo Z.S. iz Janje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 11.08.2016. godine, u 05,20 sati, na putu M-17 u mjestu Poljice, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Opel“, registarskih oznaka LU-OM400, kojim je upravljao O.M., rođen 1945. godine, iz Mostara. Tom prilikom, navedeno lice je smrtno stradalo. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 11.08.2016. godine, u 08,55 sati, na putu M-17 u mjestu Donja Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka MCP232, kojim je upravljala P.M. iz Mađarske, i teretno motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka J86-M-723, kojim je upravljao D.M. iz Kupresa. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je suvozač iz vozila „Peugeot“, V.I. iz Mađarske, dok su lake tjelesne povrede zadobili navedeni vozači, te suvozač iz vozila „Fiat“, S.I. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je devet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA