Vijesti 122 za 11.08.2017. godine

Vijesti 122 za 11.08.2017. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona registrovano je devet krivičnih djela.

Zenica

Dana 10.08.2017. godine, u vremenu od 21,10 do 21,50 sati, u ul. Crkvice br.12, Grad Zenica, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe iz stana vl. P.A. iz Zenice. Tom prilikom otuđen je jedan mobilni telefon marke “Iphone 5”. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Crkvice.

U vremenskom periodu od 09.08. do 11.08. 2017. godine, u ul. Kamberovića Čikma br.14, Grad Zenica, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe iz kuće vl. Lj.N. iz Zenice. Tom prilkom pričinjena je materijalna šteta dok se vlasnik kuće nije mogao izjasniti da li je nešto otuđeno. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I Zenica.

Dana 11.08.2017. godine, u 17,00 sati, u ul. B.Nuova, Grad Zenica, od strane K.B. (1990.) iz Zenice, počinjeno je krivično djelo posjedovanjem vatrenog oružja-pištolja marke CZ 70 cal.7,65 mm sa jednim okvirom i pet kom. metaka 7,65 mm bez odobrenja nadležnog organa. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I Zenica. Predmeti oduzeti uz sačinjenu propratnu dokumentaciju. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede i jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Zavidovići

Dana 11.08.2017. godine, u 16,20 sati, u mjestu Bratanovići, općina Zavidovići, došlo je do požara na objektu u sklopu kojeg je stolarska radionica, štala i šupa vl. B.M. (1959.) iz Bratanovića. Na lice mjesta izašla vatrogasna jedinica PVJ Zavidovići koji su u 17,10 sati, lokalizovali požar. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići i inspektora za PPZ MUP-a ZDK uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Maglaj

Dana 11.08.2017. godine, u 16,00 sati, u mjestu Bistrica u blizini izvorišta Bistrica, općina Maglaj, došlo je do ponovnog aktiviranja požara niskog rastinja i borovine. Pripadnici PVJ Maglaj izašli na teren i isti stavili pod kontrolu. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika uz upoznavanje dežurnog tužioca.

OSTALO
Zenica

Dana 11.08.2017. godine, u 09,40 sati, na području Blatuše, Grad Zenica, kod Željezničkog mosta iz rijeke Bosne od strane policijskih službenika Specijalne policijske jedinice MUP-a ZE-DO Kantona izvučeno je beživotno tijelo muške osobe. Na lice mjesta izašao je dežurni ljekar SHMP koji je konstantovao smrt. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I Zenica uz upoznavanje dežurnog tužioca. Tijelo je po naredbi tužitelja prevezeno u prosekturu KB Zenica, radi obdukcije koja će se obaviti narednog dana.

Dana 11.08.2017. godine, u 10,45 sati, u ul. Tetovska kod broja 485, Grad Zenica, od strane lica M.F. iz Zenice, pronađeno je pmv marke “Škoda fabia” reg.oznaka E53-J-927 gdje je provjerom utvrđeno da je pomenuto vozilo otuđeno na području Han Bile. Vozilo prebačeno specijalnim vozilom na parking prostor PU I Zenica. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I Zenica.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA