Vijesti 122 za 11.08.2021. godine

Vijesti 122 za 11.08.2021. godine

20
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 11.08.2021. godine, u vremenu od 01,00 do 04,30 sati, u mjestu Rebrovac, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Polo”, bez registarskih oznaka, vlasništvo lica S.F., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 11.08.2021. godine, u 18,00 sati, u ulici Zije Dizdarevića, od strane lica M.D., iz Zenice, izvršena su krivična djela “Oštećenje tuđe stvari”, “Nasilničko ponašanje” i „Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“, na način da je isto izvršilo nasilno odvaljivanje ulaznih vrata stana vlasništvo P.A., iz Zenice, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Od strane policijskih službenika navedeno lice je pronađeno u u neposrednoj blizini stambene zgrade i prilikom lišenja slobode isto je pružilo aktivni otpor policijskim službenicima, koji su lice stavili pod kontrolu i lišili slobode. Tom prilikom, dva policijska službenika su zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Lice M.D. je zadržano u prostorijama za zadržavanje i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 11.08.2021. godine, u 19,10 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane lica P.K., rođenog 1974. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”, na način da je isto izašlo iz putničkog motornog vozila “Ford”, registarskih oznaka K65-T-343, te iz vatrenog oružja- pištolja, ispalilo tri metka u putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka K97-E-519, u kojem su se nalazili supružnici S.A. i S.E., iz Zenice. Lice P.K. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 11.08.2021. godine, u 00,40 sati, u ulici Bosne Srebrene, lice T.A., rođeno 1996. godine, iz Visokog, je izvršilo krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” na način da je upotrijebilo gasni pištolj prema licu D.S., iz Visokog. Policijski službenici Policijske stanice Visoko su lice T.A. lišili slobode, te su od istog privremeno oduzeli sporno oružje sa 14 komada pripadajuće municije. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 11.08.2021. godine, u 14,20 sati, u mjestu Zbilje, od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije izvršen je pregled lica H.D., rođenog 1978. godine, iz Visokog. Prilikom pregleda, navedeno lice je predalo šest sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 3,65 grama. Sporna materija je oduzeta a lice H.D. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA