Vijesti 122 za 11.10.2015. godine

Vijesti 122 za 11.10.2015. godine

182
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (7) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

Dana 11.10.2015. godine, u Policijsku stanicu Centar obratio se E.A. iz Zenice i prijavio da je u ulici Zmajevačka cesta 80, izvršeno krivično djelo „Oduzimanje tuđe pokretnine“ motornog vozila marke „Škoda“, registarskih oznaka A32-O-915, vlasništvo kompanije „Telemach“, te da je isto pronađeno u istoj ulici nedaleko od mjesta izvršenja krivičnog djela. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 11.10.2015. godine, u ulici Mehmeda Skopljaka, u trgovini „H&M“, vlasništvo K.H., od strane nepoznatog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene trgovine. Tom prilikom, otuđena je određena količina novca i cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 11.10.2015. godine, u Policijsku stanicu Kakanj obratio se Č.E. iz Kaknja i prijavio da je u neutvrđenom periodu, izvršena teška krađa u njegovu vikend kuću koja se nalazi u mjestu Ponijeri, kojom prilikom je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U vremenskom periodu 09-11.10.2015. godine, u mjestu Ponijeri, izvršena je teška krađa u vikend kuću, vlasništvo M.I., iz koje je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 10.10.2015. godine, oko 23,00 sati, u mjestu Potklečje, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Opel Astra“, registarskih oznaka J08-E-518, kojim je upravljao M.M., dok su se u svojstvu saputnika nalazili O.A. i B.A., svi iz Zavidovića. Prije zaustavljanja vozila, iz istog je od strane lica O.A. odbačeno deset staniolskih paketića sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Nad navedenim licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 11.10.2015. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Papratnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Ford Focus“, registarskih oznaka O68-E-262, kojim je upravljao I.A. iz Žepča, i putničko motorno vozilo marke „VW Touareg“, registarskih oznaka OS 368 KL, kojim je upravljao M.A. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni I.A. zadobio je povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području ZDK-a dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA