Vijesti 122 za 11.11.2015.godine

Vijesti 122 za 11.11.2015.godine

189
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 11.11.2015. godine, u ulici Jalijski put, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novčanika, vlasništvo Š.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 11.11.2015. godine, u mjestu Balačići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali motocikl marke „RJJ-559“, kojim je upravljao Š.Dž. iz Žepča. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je isti počinio krivično djelo krivotvorenje isprava. Istražitelji Policijske stanice Žepče su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA