Vijesti 122 za 11.11.2020. godine

Vijesti 122 za 11.11.2020. godine

1
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

U toku noći 10/11.11.2020. godine, u mjestu Poklečići, izvršena je teška krađa u garažu vlasništvo lica H.A-H., kojom prilikom su od strane nepoznatog lica otuđeni akumulator i katalizator. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.           

Maglaj

Dana 10.11.2020. godine, u 22,50 sati, u mjestu Novi Šeher, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka K12-M-680, kojim je upravljalo lice G.A., rođeno 2001. godine, iz Maglaja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli dva sadržaja biljne materije i dva sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je lice G.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 11.11.2020. godine, u 12,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice A.A., iz Tešnja i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Jelah, od strane nepoznatog lica prevareno za određen iznos novca. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA