Vijesti 122 za 12.01.2020. godine

Vijesti 122 za 12.01.2020. godine

28
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 12.01.2020. godine, u 17,15 sati, u ulici Goraždanska, u trgovačkom centru “Bingo”, od strane maloljetnog U.E., iz Zenice, je izvršena krađa raznih artikala. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 12.01.2020. godine, u 00,00 sati, u mjestu Kraševo, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane lica O.N., rođenog 1990. godine, iz Tešnja, tako što je na BP “Jelić company” oštetilo rashladnu vitrinu i prednje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke “Fiat”, registarskih oznaka A60-M-349, vlasništvo lica M.Dž., iz Doboj Juga. Prilikom lišenja slobode i pregleda lica O.N., policijski službenici su kod istog pronašli pet sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok je navedeno lice zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA