Vijesti 122 za 12.07.2016. godine

Vijesti 122 za 12.07.2016. godine

5023
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave IV u Tešnju (3).

Zavidovići

Dana 12.07.2016. godine, u ulici Gazi Husref-begova, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW Golf”, kojim je upravljao L.S. iz Zavidovića. Kontrolom je utvrđeno da se na vozilu nalaze dvije različite registarske oznake, 450-M-551 i 526-M-481, a koje ne pripadaju navedenom vozilu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 12.07.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je u mjestu Jablanica, zaseok Savići, na parceli u vlasništvu M.Dž., posječeno 26 stabala raznog voća. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 12.07.2016. godine, na lokalnom putu u mjestu Misurići, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW Golf”, registarskih oznaka KA 04810, kojim je upravljao B.J. iz Maglaja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 12.07.2016. godine, u službene prostorije Policijske stanice Tešanj obratila se Š.F. iz Tešnja i prijavila da je nad istom izvršeno krivično djelo “Prevara” tako što je od nepoznatih lica, na Trgu Alije Izetbegovića u Tešnju, kupila narukvicu za koju je naknadno utvrdila da nije zlatna. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 12.07.2016. godine, na regionalnom putu u mjestu Jelah Polje, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali moped “Aprilia”, registarskih oznaka 191-T-658, kojim je upravljao B.V. iz Tešnja. Kontrolom je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju navedenom mopedu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 12.07.2016. godine, na lokalnom putu u mjestu Rosulje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Opel Vectra”, registarskih oznaka M60-E-707, kojim je upravljao H.Š. iz Teslića. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač Š.H. iz Zavidovića, zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitlja Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA