Vijesti 122 za 12.08.2015. godine

Vijesti 122 za 12.08.2015. godine

188
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, fizičkim napadom na drugog i naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. Policijski službenici su protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Visoko

U toku noći 12.08.2015. godine, u mjestu Čekrekčije, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu „Petrol“, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U toku noći 11/12.08.2015. godine, u ulici 7. muslimanske brigade, izvršena je teška krađa u prodavnicu „Best”, iz koje je otuđena manja količina cigareta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

U vremenskom periodu od 08.08. do 12.08.2015. godine, na lokalitetu izletišta „Borik“, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat „Borik“, iz kojeg su otuđene tri razhladne vitrine. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 12.08.2015. godine, na putu M-17 u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E91-J-778, kojim je upravljao K.A. iz Zenice, i motocikl marke „Yamaha“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao N.I. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni N.I. je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA