Vijesti 122 za 12.08.2020. godine

Vijesti 122 za 12.08.2020. godine

24
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 12.08.2020. godine, u 09,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je od strane nepoznatog lica izvršeno otuđenje metalnih dijelova sa dalekovoda u mjestu Slapnica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 12.08.2020. godine, u 15,30 sati, u ulici Tićija bb, izvršenim pretresom, vršenim po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici su kod lica R.A., rođenog 1998. godine, iz Breze, pronašli praškastu i biljnu materiju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Dana 12.08.2020. godine, u 20,15 sati, u mjestu Podžupča, izvršenim pregledom lica B.A., rođenog 1993. godine, iz Breze i putničkog motornog vozila marke “SEAT”, registarskih oznaka A80-M-705, kojim je upravljalo navedeno lice, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Prilikom lišavanja slobode i detaljnog pregleda lica, pronađena su još dva sadržaja biljne i praškaste materije, koji su bili skriveni u rublju. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 12.08.2020. godine, u 18,40 sati, na magistralnom putu M-17, u tunelu Vranduk, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka J01-K-871, kojim je upravljala A.M., iz Zavidovića, putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka CE VJ 472, kojim je upravljao H.M., iz Zenice i putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka K37-T-199, kojim je upravljao P.I., iz Zenice. U ovoj saobraćajnoj nezgodi saputnica iz vozila “Škoda”, P.B., rođena 1981. godine, je zadobila tešku tjelesnu povredu, dok su lica P.H. i P.L. zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA