Vijesti 122 za 12.10.2015. godine

Vijesti 122 za 12.10.2015. godine

189
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 11/12.10.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršena je krađa registarskih oznaka A46-E-426 sa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, vlasništvo B.E. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 11/12.10.2015. godine, u ulici Dr. Dženanovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju „Kokos“, vlasništvo B.Dž., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca, te raznih vrsta cigareta i duhana. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 12.10.2015. godine, u mjestu Topuzovo Polje, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka O72-E-704, kojim je upravljala P.D. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok je P.D. lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istom zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 12.10.2015. godine, u mjestu Haljinići, od strane T.R. iz Kaknja izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke „Renault-Scenik”, registarskih oznaka K36-J-054, vlasništvo T.F. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 12.10.2015. godine, u ulici Viteška, u stanu, vlasništvo D.M., izvršeno je krivično djelo prevara od strane nepoznatog lica koje se predstavilo kao radnik pošte, te tom prilikom iz stana otuđilo dva zlatna lančića i određenu količinu novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 11/12.10.2015. godine, u mjestu Rosulje, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem prozora na katoličkoj kapeli. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZDK-a dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA