Vijesti 122 za 12.11.2015. godine

Vijesti 122 za 12.11.2015. godine

187
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave III u Zavidovići i Policijske uprave V u Olovu.

Zavidovići

Dana 12.11.2015. godine, u mjestu Hodžić Polje, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo L.S., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Vareš

Dana 11/12.11.2015. godine, na lokalitetu Luke, izvršena je krađa određene količine drvne mase sa lagera u vlasništvu PJ „Šumarija“. Istražitelji Policijske stanice Vareš su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA