Vijesti 122 za 12.11.2019. godine

Vijesti 122 za 12.11.2019. godine

17
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 12.11.2019. godine, u 11,35 sati, u ulici Crkvičko brdo, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica J.I., rođenog 1990. godine, iz Busovače, policijski službenici su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Od strane policijskih službenika navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje

Visoko

Dana 12.11.2019. godine, u 16,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice Dž.N., iz Sarajeva i tom prilikom prijavilo da je u nepoznatom vremenskom periodu, u mjestu Tušnjići, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica O.A., državljanina Kuvajta, iz koje su tom prilikom otuđena dva TV aparata, usisivač, pet plafonjera i neutvrđena količina posuđa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 12.11.2019. godine, u 09,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratila K.R., iz Maglaja i tom prilikom prijavila da je u zadnjih nekoliko dana od strane nepoznatog lica izvršena sječa šume u reonu zvanom Gajevi, u mjestu Oruče. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 11/12.11.2019. godine, u mjestu Kraševo, izvršeno je krivično djelo teške krađe u autopraonicu „MUZGA“, vlasništvo lica R.S., iz Tešnja, iz koje je tom prilikom otuđena jedna mašina za pranje auta i dvije kosilice za travu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA