Vijesti 122 za 13.02.2021. godine

Vijesti 122 za 13.02.2021. godine

2
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR           

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u osamnaest slučajeva kojom prilikom je  jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je sedam  krivičnih djela.

Zenica

Dana 13.02.2021.godine u 02,30 sati u devastiranoj zgradi društvenog doma “Raspotočje”, koja se nalazi u ul.Sarajevska, od strane dva NN maskirana lica afroazijskog porijekla (migranti), uz upotrebu vatrenog oružja, pištolja, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad sedam lica afroazijskog porijekla.Otuđena određena količina novca i mobilnih telefona.Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I.

Dana 13.02.2021.godine u 19,55 sati u ul.Goraždanska bb, prilikom legitimisanja i pregleda lica P.H. rođen 1985.godine iz Zenice, pronađen je jedan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, dvije šprice i kutija sa čepom.Navedeno lice je lišeno slobode, zadržano u prostorijama za zadržavanje.Sačinjena propratna dokumentacija.Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I.

Dana 13.02.2021.godine u 21,10 sati na raskrsnici ul.Prve Zeničke Brigade-Ušće, prilikom legitimisanja i pregleda lica B.I. rođen 1985.godine iz Zenice, pronađen je jedan sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu težine 8,60 grama.Navedeno lice je lišeno slobode, zadržano u prostorijama za zadržavanje.Sačinjena propratna dokumentacija.

Dana 13.02.2021.godine u 22,45 sati u mjestu Perin Han, na benzinskoj pumpi “Tioil” prilikom legitimisanja i pregleda lica Š.M. rođen 1978.godine iz Zenice, pronađen je jedan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu težine 0,50 grama.Navedeno lice je lišeno slobode, zadržano u prostorijama za zadržavanje.Sačinjena propratna dokumentacija.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA           

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

POŽARI I EKSPLOZIJE                       

Na području ZE-DO kantona nije bilo  požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA