Vijesti 122 za 13.02.2022. godine

Vijesti 122 za 13.02.2022. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 13.02.2022. godine, u 17,45 sati, u ulici Goraždanska, od strane lica K.N., rođenog 1991. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo razbojničke krađe kojom prilikom je od lica H.E., rođenog 1988. godine, iz Zenice, otuđen mobilni telefon marke „Samsung“. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 13.02.2022. godine, u 16,45 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratila N.S., iz Maglaja i tom prilikom prijavila da u mjestu Kosova, lice T.H., iz Maglaja, pušta svoje ovce u privatni posjed-voćnjak vlasništvo lica Č.H. Na lice mjesta je izašla policijska patrola Policijske stanice Maglaj i utvrdila da je lice Č.H. fizički napalo lice T.H., te da mu je tom prilikom nanijelo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj a lice Č.H je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. 

Žepče

U toku noći 12/13.02.2022. godine, u naseljenom mjestu Vinište, izvršena je teška krađa u podrum kuće i dva pomoćna objekta vlasništvo lica K.A., iz Žepče, kojom prilikom je otuđeno oko 20 kg mesa. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 13.02.2022. godine, u 12,30 sati, u mjestu Seoci, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza motocikla registarskih oznaka J48-O-125, kojim je upravljalo lice K.E., rođeno 1983. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA