Vijesti 122 za 13.05.2015. godine

Vijesti 122 za 13.05.2015. godine

210
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (3) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 13.05.2015. godine, u mjestu Topčić Polje, u UO „Bosna“, vlasništvo V.V., od strane policijskih službenika zatečena su lica Š.I. i Š.V., oba iz Tešnja, i H.T. iz Kaknja, koja su kod sebe posjedovala jedan paketić praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su u putničkom motornom vozilu marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka M10-E-390, vlasništvo H.T., koje se nalazilo na parking prostoru ispred navedenog ugostiteljskog objekta, pronašli jedan paketić zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije, te je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Žepče

Dana 13.05.2015. godine, u mjestu Čole, od strane dva nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem i automatskom puškom, izvršeno je krivično djelo razboništvo nad radnikom benzinske pumpe „Zaha-benz“, kojom prilikom je od istog otuđena određena količina novca i pakovanja cigareta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA