Vijesti 122 za 13.05.2020. godine

Vijesti 122 za 13.05.2020. godine

31
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šezdeset jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 13.05.2020. godine, u 01,15 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka T73-M-118, kojim je upravljalo lice D.E., iz Zenice, dok su se u vozilu nalazila lica G.T. i G.I., iz Maglaja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I a navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 13.05.2020. godine, u 16,55 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko je pristupilo lice B.E., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane lica B.B., iz Visokog. Zbog postojanja sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, lice B.B. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 13.05.2020. godine, u 08,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila S.V., iz Kaknja, i tom prilikom prijavila da je u prostorije agencije “NOVELA” d.o.o. Kakanj, koja se nalazi u ulici Branilaca, izvršena teška krađa i da je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Doboj Jug

U toku noći 12/13.05.2020. godine, u mjestu Mravići, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat „SIHOLZ“, vlasništvo lica I.S., iz Maglaja, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA