Vijesti 122 za 13.07.2015. godine

Vijesti 122 za 13.07.2015. godine

188
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U periodu od 10. do 13.07.2015. godine, u ulici Školska, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Ford Orion”, registarskih oznaka E19-M-846. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju aktivnosti na pronalasku otuđenog vozila i otkrivanju lica koje je otuđilo isto.

U periodu od 10. do 13.07.2015. godine, u mjestu Kula, izvršena je krađa stotinudvadeset metara telefonskog kabla vlasništvo preduzeća BH Telecom. Od strane službenika policije su poduzete aktivnosti na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Visoko

Dana 13.07.2015. godine, oko 16,00 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa ručne torbe vlasništvo M.M. iz Visokog, u kojoj su se nalazili fotoaparat marke “Olympus” i fiskalna kasa marke “Tremol S”. Od strane službenika uniformisane policije sačinjena je službena zabilješka o događaju, a daljnji rad na utvrđivanju potrebnih činjenica nastavljaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 13.07.2015. godine, u 22,45 sati, u naseljenom mjestu Bogošići, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo S.N. kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita, te određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 13.07.2015. godine, u jutarnjim satima, u stambenom naselju Simetrale, iz stana vlasništvo H.V. je otuđen laptop marke “Asus”, tablet marke “Samsung”, novčanik u kojem se nalazio određeni iznos novca, te određena količine kafe i alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA