Vijesti 122 za 13.07.2016. godine

Vijesti 122 za 13.07.2016. godine

3570
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici, Policijske uprave III u Zavidovićima i Policijske uprave IV u Tešnju.

Zenica

Dana 13.07.2016. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, izvršena je krađa aluminijskih lajsni iz lifta. Intervencijom službenika uniformisane policije, u neposrednoj blizini pronađeno je lice J.D. sa otuđenim predmetima, te je isto lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama radi kriminalističke obrade.

Maglaj

Dana 12.07.2016. godine, oko 22,20 sati, obavještena je Policijska stanica Maglaj da je u ulici Abdulaha Mahmutagića, izvršena teška krađa u stan, vlasništvo S.M., iz kojeg je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita, te dva laptopa i mobilni telefon. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 13.07.2016. godine, u ulici Kralja Tvrtka, od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je pregled lica H.E. iz Tešnja, kojom prilikom je kod istog pronađen staniolski paketić sa sadržajem zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode, te je izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA