Vijesti 122 za 13.07.2020. godine

Vijesti 122 za 13.07.2020. godine

28
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 13.07.2020. godine, u 00,15 sati, u ulici Zmaja od Bosne, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica A.B., iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 13.07.2020. godine, u 18,15 sati, u mjestu Gornja Vraca, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje od strane lica: J.S., rođen 1961. godine i J.A., rođen 1991. godine, oba lica iz Zenice, prema licu K.H., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I a navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama.

Kakanj

Dana 13.07.2020. godine, u 08,15 sati, putem telefona obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Kakanj da je u mjestu Slapnica, tokom noći, izvršena teška krađa provaljivanjem u mjesnu kapelu. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno da je nepoznati izvršilac otuđio jednu sliku i drveni križ. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 13.07.2020. godine, u 11,40 sati, u službene prostorije Policijske stanice Žepče obratilo se lice N.J., iz Žepča, i tom prilikom prijavilo da je proteklom periodu, od strane nepoznatog lica, izvršena krađa vodomaterijala sa lokalnog vodovoda koji je u izgradnji. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA