Vijesti 122 za 13.08.2015. godine

Vijesti 122 za 13.08.2015. godine

212
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 13.08.2015. godine, u 01,00 sati, u ulici Željeznička, od strane K.M. izvršena je paljevina ulaznih vrata stana, vlasništvo V.R. U 01,30 sati, lice K.M. je od strane policijskih službenika lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.

Dana 13.08.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Petrol“, kojom prilikom je iz iste otuđena neutvrđena količina cigareta i srećki Lutrije BiH. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 13.08.2015. godine, u ulici Branilaca, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Renault-Clio“, registarskih oznaka K85-O-022, kojim je upravljao O.S. iz Visokog. Izvršenim pregledom, službenici policije su pronašli aluminijsku foliju sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Lice O.S. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

Dana 13.08.2015. godine, u mjestu Župča, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka T04-E-245, kojim je upravljao B.F. iz Breze. Uvidom u dokumentaciju, utvrđeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Nad licem B.F. je zavedena kriminalistička obrada, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 12/13.08.2015. godine, u ulici Maršala Tita, izvršeno je krivično djelo teška krađa u ugostiteljski objekat „Scena“, kojom prilikom je iz istog otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA