Vijesti 122 za 13.09.2021. godine

Vijesti 122 za 13.09.2021. godine

7
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 08.09. do 13.09.2021. godine, u mjestu Koprivna, sa gradilišta firme „Hering” d.d. Široki Brijeg, na podionici autoputa A1, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa 90 metara električnog kabla. Od strane službenika Policijske uprave I su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljene krađe.

Dana 13.09.2021. godine, u 21,20 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicom samoposluge “Hass Komerc”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju počinioca istog.

Zavidovići

U toku noći 12/13.09.2021. godine, sa parking prostora u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 2”, registarskih oznaka M89-J-984, vlasništvo lica I.M., iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelelsne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR