Vijesti 122 za 13.10.2015. godine

Vijesti 122 za 13.10.2015. godine

180
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zenica

Dana 13.10.2015. godine, na raskrsnici ulica Dr. Abdulaziza Aska Borića i Adolfa Goldbergera, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novčanika od lica H.S. iz Zenice, u kojem se nalazila određena količina novca i lična dokumenta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 13.10.2015. godine, u ulici Vrandučka, na parking prostoru, izvršena je krađa 28 kartona banana sa teretnog motornog vozila marke „Volvo“, registarskih oznaka T86-O-966, vlasništvo firme „Promet“ d.o.o. Tuzla. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 12/13.10.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u knjižaru „Dial“, vlasništvo H.A., iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina ruksaka i pernica. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Dana 13.10.2015. godine, na lokalitetu Kamberović polje, od strane tri nepoznata lica izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad T.E. i V.M., od kojih je tom prilikom otuđena određena količina novca, sat i patike. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Usora

Dana 12.10.2015. godine, u mjestu Tešanjka, na parking prostoru, izvršena je krađa torbe iz putničkog motornog vozila marke „Opel Astra“, registarskih oznaka 604-M-368, vlasništvo M.M., u kojoj se nalazila određena količina novca, lična dokumenta i bankovna kartica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZDK-a dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA