Vijesti 122 za 13.10.2017. godine

Vijesti 122 za 13.10.2017. godine

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir narušen je u jedanest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo LTP.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO Kantona evidentirana su tri krivična djela.

Zenica

Dana 13.10.2017. godine, u 13,30 sati, u ul. Prve Zeničke brigade, grad Zenica, od strane više NN lica izvršeno je krivično djelo nasilničkog ponašanja fizičkim napadom nad N.B. i N.A. kojom prilikom je N.B. zadobio lake tjeklesne povrede konstatovane u SHMP Zenica. Od strane policijskih službenika PS Crkvice sačinjena zabilješka uz upoznavanje tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se petnest saobraćajnih nezgoda, u dvije SN tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe Rudnika mrkog uglja “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO Kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA