Vijesti 122 za 13.12.2021.god.

Vijesti 122 za 13.12.2021.god.

15
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

Dana 13.12.2021. godine, u 19,30 sati, u mjestu Šareni Hanovi, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju nožem, izvršeno je razbojništvo u Sportskoj kladionici “BH Play”, nad uposlenicom V.M., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Povrijeđenih lica nije bilo. Na mjestu izvršenja razbojništva je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Kakanj

Dana 13.12.2021. godine, u 17,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice S.A., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo izvršenje teške krađe u stan koji se nalazi u u ulici Alije Izetbegovića, vlasništvo lica Š.M., iz Kaknja. Kako je prijavljeno, iz stana je otuđen laptop, manji iznos novca i neutvrđena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 13.12.2021. godine, u 12,30 sati, putem telefona u u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice H.N., iz Tešnja, i tom prilikom prijavio žensku osobu M.E., iz Tuzle, i još jednu žensku osobu, da su od istog otuđile određen iznos novca iz novčanika, mobilni telefon marke “Nokia”, pečat od firme i ključeve od ugostiteljskog objekta. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Usora

Dana 13.12.2021. godine, u 07,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Usora se obratilo lice Ć.I., iz Usore, i tom prilikom prijavilo da je u toku noći 11/12.12.2021. godine, u mjestu Žabljak, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u objekat firme “Ćosićpromex” d.o.o. Usora, iz kojeg su tom prilikom otuđena dva aparata za zavarivanje, dok su iz dva teretna motorna vozila koja su se nalazila u krugu navedene firme otuđena četiri akumulatora i oko 150 litara pogonskog goriva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA