Vijesti 122 za 14.03.2019. godine

Vijesti 122 za 14.03.2019. godine

9
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 14.03.2019. godine, u 23,10 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 2”, registarskih oznaka A20-E-618, vlasništvo lica S.Z., iz Zenice. Brzom intervencijom policijskih službenika, u ulici Mejdandžik je zaustavljeno otuđeno vozilo u kojem su zatečena lica P.S. i R.T., oba lica iz Zenice. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 14.03.2019. godine, u vremenu od 16,30 do 22,00 sati, u ulici Orah polje, iz kuće vlasništvo lica T.N., izvršena je krađa TV aparata. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Breza

Dana 14.03.2019. godine, u 15,45 sati, u mjestu Gornja Breza, od strane lica B.N., rođenog 1991. godine, iz Breze, izvršeno je krivično djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, nakon čega je isto lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Maglaj

Dana 14.03.2019. godine, u 16,30 sati, u mjestu Liješnica, zbog upravljanja putničkim motornim vozilom marke “KIA”, registarskih oznaka LGNF 174, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da ne pripadaju navedenom vozilu i zbog učestalog činjenja prekršaja u oblasti saobraćaja i neplaćenih novčanih kazni, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su od lica B.M., rođenog 1994. godine, iz Maglaja, oduzeli sporno vozilo, nakon čega je izmješteno na službeni parking prostor, gdje je izvršen pregled istog. Tom prilikom, pronađena je praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedna digitalna vaga. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je B.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA