Vijesti 122 za 14.03.2021. godine

Vijesti 122 za 14.03.2021. godine

18
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zavidovići

Dana 14.03.2021. godine, u 11,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice B.H., iz Zavidovića, i tom prilikom prijavilo da je u toku noći, u ulici Gazija, izvršena teška krađa u šupu vlasništvo istog, te da je od strane nepoznatog lica tom prilikom otuđeno osam korištenih elektromotora. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene teške krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

U toku noći 13/14.03.2021. godine, u mjestu Kuljani, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je porušena žičana ograda sa stubovima, u dužini od 30 metara, vlasništvo lica K.A., iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 14.03.2021. godine, u 18,45 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice N.E., iz Maglaja, i prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo istog, te da je tom prilikom otuđena neutvrđena količina zlatnog i srebrenog nakita i dva ručna sata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA